Oppdretterjungelen

Hvordan skal man velge hvilken oppdretter man skal kjøpe valp i fra? Her kommer det noen råd på veien.

– Kontakt avlsrådet for den rasen du velger. De vil hjelpe deg på vei og gi deg gode råd. De har også full oversikt over hvilke oppdrettere som følger avlsrådets krav til alv.

– Finn en oppdretter hvor valpene er registrert i NKK. Hvis valpen du kjøper ikke er registrert, må man registrere de som blandingshunder i NKK NOX-register for å konkurrere med de i hundesporter. Man kan heller aldri oppnå et championat innenfor den sporten man driver.

– Sørg for at foreldredyrene er helsesjekket ut i fra raseklubbens krav til avl og sørge for at foreldredyr er frisk/fri i henhold til disse.

– .Forsikringsselskaper dekker ikke skader/behandlinger som omfatter HD (og AD), så lenge foreldredyrene IKKE har kjent HD (og AD) status og er fri for dette.

– Norsk Kennel Klubb (NKK) har en hundedatabase (dogweb), som man kan sjekke foreldredyrenes helsestatus, hvordan de har gjort det på utstilling, lp, ag osv. Man får tilgang til dogweb ved å bli medlem av en hundeklubb som er tilknyttet NKK. Hør evt. med en venn som har tilgang til Dogweb om dere kan undersøke litt sammen.

– Ta kontakt med flere oppdrettere og dra gjerne på hjemmebesøk til dem og hils på valper og valpenes mor. Har du mulighet, så hils gjerne på valpenes far også. Spør oppdretter om alt det du måtte lure på om rasen og deres oppdrett.

Håper dette hjelper dere litt på vei i «oppdretterjungelen» der ute 🙂

024

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s