Valpene er her!

Dagen i går begynte med at Era vekket meg med sutring! Jeg tenkte hun ville ut, men det ville hun egentlig ikke … Målte tempen og den var nå under 37. Skulle egentlig til byn en tur og handle litt, men jeg ble hjemme med Era og sendte Steinar avgårde med handleliste.

Ingenting mer skjedde og temperaturen var stabil på noe og 36, så tenkte vel egentlig at valpene ikke kom før lørdag. Vi satt å slappet av og vurderte å begynne på middagen da vi plutselig hørte en rar klynking oppe. Vi går opp og ser og der ligger en liten valp og kravler i sengen! Vi får puttet den og Era i valpekassen og like etter kom valp nr to. Innen 30 min var det kommet tre valper. Fjerde valpen kom 45 min etter den igjen, men så stoppet det opp. Etter 1 time og 45 min, kontaktet jeg veterinærvakten. Vi kjørte inn der og det viste seg at valp nr fem satt bom fast. Era fikk en «riesprøyte» og den fikk fart på sakene. valp nr fem og seks kom med 5 minutters mellomrom. Så var det stopp igjen. Veterinær så jo syv valper på røntgen, så veterinæren ville sjekke henne for å være sikker. Hun kjenner på Era og kjenner plutselig to til. Vi bestemte oss så for å ta røntgen og det viste hele 3 til! Ny ul ble tatt for å sjekke valpene og den viste at hjerterytmen til valpene begynte å svekkes! Dermed ble det hastekeisersnitt der og da!

Så viste det seg at Era blødde krafig fra livmoren og det ble vurdert et lite øyeblikk å fjerne den. Heldigvis stoppet blødningene og livmoren er inntakt!

Både Era og valpene har det bare bra! Hun er kjempeflink med valpene sine og valpene spiser godt

Reklame

One response to “Valpene er her!

  1. Gratulerer så mye.Det var bra det gikk gått.klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s