Ferien 2012 med flust av veterinærbesøk …

Vi reiste opp til Hemsedal fredag 13.07. Hundeferien der begynte søndagen, men vi ville reise til Langedrag lørdagen og reiste derfor opp et par dager før. Dette er en tur jeg kan anbefale alle og da især å være med inn til ulvene! Dette var en helt utrolig opplevelse som bare må oppleves!

Mandag var det tid for lydighet og agilitykurs, men før vi kunne gå på kurset, måtte vi en tur til Gol og feriens første veterinærbesøk. Era hadde da klart å få betennelse i tåen … Antibiotika og smertestillende og en bandasjert hund! Så var det å sette nesen mot Hemsedal igjen for å komme seg på kurs.

Jeg har i år gått lydighet med Era og Risk på slutten av uken, da tåen til Era ikke var helt bra. Instruktør var Vegar Nordby.

Risk har vært på agilitykurs hvor instruktøren var Polona Bonac.

Oppsummering lp:

Era: Jobbe med motivasjon og fokus. Hun har en god utgangspossisjon, men faller litt ut til tider. Trene hyppige vendinger og la det skje noe når hun faller ut. For å få henne til å slutte å stemple på innkomst, skal jeg kjøre hyppige repetisjoner på selve innkomsten og kun belønne de hvor hun ikke hopper! Jeg skal også jobbe med stå-momentet på henne og lære henne til å fryse.

Risk: Jobbe med fokus på fri ved foten og «belønne» når han faller ut. Han skal ikke få belønningen, men jeg skal trigge ham med den. Det skal skje noe når han faller ut. Jeg skal også jobbe med at han tar hardere i på stå-momentet på innkallingen.

Oppsummering agility:

Risk: Jeg må stole på hunden min og tørre å løpe! Jeg må trene på det meste, så vi har mye å jobbe mot før vi er startklar, så kanskje i 2020 engang :p
Trene mye felt framover!

Søndagen gikk turen videre til Løten og oppdretteren til Era og Belle. Tirsdag var vi hos veterinæren med alle 3 hundene for årlig helsekontroll og vaksine. I tillegg ble alle 3 sjekket for skade på patella og resultatet ble uten anmerkning på alle 3 🙂

Vi parkerer på gårdsplassen, slipper hunder og begynner å klippe litt gress da Era kommer med en blodig og fæl fot! Et godt kutt oppå foten, så da var det jo bare til å sette seg i bilen igjen og kjøre til veterinæren for å sy henne og få litt utvidet antibiotikakur …

Torsdag var det kontroll på foten til Era og alt så bra ut 🙂

Lørdag våknet jeg til en forferdelig stank! Belle var dårlig i magen og hadde hatt diarè inne i campingvognen i tillegg til oppkast! Det hadde kommet så akutt at hun ikke har klart å gi oss beskjed om at hun måtte ut … Jeg måler tempen på henne og den var 39.7. Ny tur til veterinæren! Da vi kom dit, bæsjet hun vann ut over halve gulvet på kontoret … Feberen var gått opp til over 40 og Belle var skikkelig slapp! Hun fikk smertestillende, antibiotika, febernedsettende og B-vitamin i sprøyteform. Det viste seg at hun hadde en bakterie i tarmen som ikke skulle være der.

Søndag var Belle feberfri på morningen, men feberen steg utover dagen. Da hun nesten hadde 40 i feber igjen, ble det en ny tur til veterinæren. Belle ble lagt på drypp og fikk ny dose febernedsettende. Hun lå med drypp hele natten og våknet som en helt annen hund enn hva hun var i går og på lørdag. Kontroll i dag og CRP’en var gått ned fra 93 i går til 48 i dag!

Nå skal Belle på kontroll og måle CRP igjen på onsdag, så får vi se hvordan den er da.

Nå satser vi på at vi har hatt vår dose med syke og skadde hunder for en stund!

Reklame

2 responses to “Ferien 2012 med flust av veterinærbesøk …

  1. Fant veterinæren ut av hvorfor hun var dårlig?
    Var det noe smittsomt?

  2. Usj kjedelig med syke dyr.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s