Spontane søksprøver, Førdesamling og sportrening!

Forrige tirsdag så jeg plutselig at det var 2 ledige plasser til Førdesamlingen! Jeg skriver en melding til arrangør og hører om det var ledig plass på B-kurs. Joda, det var det, men jeg måtte prøve meg på søksprøvene først … Så var det å ringe til dommer og lagleder og får bekreftet at jeg kunne ta prøvene den dagen!

Først skulle vi gå spor. Vi finner 2 gjennstander, men så går vi på sportap og jeg gir vel egentlig litt opp, så bryter sporet selv om vi fremdeles har god tid for jeg tror jo at tiden er i ferd med å renne ut …

så skulle vi rundere. Jeg var forsåvidt helt rolig og tok den som en trening og det lønte seg tydeligvis for Era runderte som bare julig og vi fikk bestått runderingen!

Så kommer torsdag og avreisedag til Førde! Havner på lag med en herlig gjeng og instruktøren var bare helt fantastisk! Han var der og støttet oss og ga gode råd på veien!

Jeg har hovedsaklig gått spor der oppe da vi skulle gjennom diverse typer spor på kurset og jeg ble litt satt ut! Era kunne jo plutselig ikke gå spor fredagen! Ble i grunnen litt lei meg og frustrert, for spor har jo alltid vært Era sin sterke side! Fikk så vite at det var et par A-hunder som heller ikke hadde gått spor der oppe, så det var jo en liten trøst i det minste 🙂

Lørdag gikk vi teigsøk og det var skikkelig artig! Era jobbet seg gjennom hele teigen og meldte på en sekk med løsbitt og på de to figurantene som lå i teigen.

Søndag hadde vi øvelse. Dette var skikkelig gøy! Først skulle jeg være en av de som satt i KO. Vi skulle da dele opp i teiger og sende ut hundeførere i søk, ta i mot meldinger via samband, skrive logg og ha kontakt med «politiet».

Så ble det vår tur til å søke. Jeg får utdelt en teig og starter å søke. Era bare setter avgårde og finner et liggeunderlag. Melder i fra om funnet til KO med kartrereferanser og det hele 🙂 Søker så videre en liten stund før den «savnede» blir funnet og aksjonen blir avblåst. Virkelig en artig erfaring å få med seg!

Vi var også gjennom patruljegang på kurset og det gikk rett og slett bare J****G bra som instruktøren så fint sa det 😉

Onsdag 30. Mai ble Era jenten min 3 år! Tiden går så alt for fort!

I dag har jeg gått et spor igjen med Era! 500 meter, 1 1/2 time gammelt med 3 gjennstander og en slutt i. Era satte avgårde og sporte sånn som jeg vet at Era kan spore, så det var litt godt å se! Strålende fornøyd med treningen i dag!

Nå blir det masse sportrening på oss framover så vi kan klare sporet til B og få B-godkjenningen vår!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s