Året som har gått

Da var straks et år til forbi og vi skriver snart år 2012! Helt utrolig hvor fort tiden går! En liten oppsummering av året som har gått hører med.

Januar og februar gikk vel uten de helt store hendelsene. Det var mye snø, så de store treningsøktene innenfor lp og ag var ganske utelukket.

I mars måtte vi dessverre avlive Holly. Hun røk dessverre korsbåndet og da AD’en var begynt å plage henne i en ganske stor grad, valgte vi å la henne slippe.

I mai reiste Era og jeg til Etne for å prøve oss på C-godkjenning i Norske Redningshunder. Det var noen flotte dager i Etne og veldig gøy å komme hjem med en C-godkjent hund 🙂

Sommerferien ble tilbrakt først noen dager nede hos Karine før ferden gikk videre til Hemsedal og årets hundeferie. Jeg skulle på årets agilitykurs med årets instruktør, Simon Noel. Et utrolig bra kurs hvor jeg lærte masse!

Era og moren hennes Akira (D’Laila Fs)

Ellers har Era og jeg vært på agilitykurs med Polona Bonač og i vår var vi på ag-kurs med Line og Dorte! To veldig lærerike kurs dette og!

Konklusjonen fra årets agilitykurs er at jeg må tørre mer på banen, stole på hunden min, trene kortere svinger og trene på at jeg kan løpe videre på feltene og at Era skal bli stående uansett.

Vi har også fått med oss et lydighetskurs med Heidi Billkvam! Et fantastisk kurs! Konklusjonen etter dette kurset er at jeg har lært Era til å bli avhengig av hjelp og at jeg har vært alt for kjap til å belønne og har dermed til tider belønnet feil adferd :p Jaja, man lærer så lenge man lever og jeg har fått nye metoder å trene på! 😀

I tillegg til å måtte la Holly reise, måtte jeg den 19.08.11 avlive min aller beste venn! Min kjæreste Aiko hadde så utrolig vondt i ryggen den siste tiden sin, at det eneste rette var å la henne få reise til de evige agilitymarker. Jeg kommer aldri til å glemme den hunden og jeg kommer aldri til å få en slik hund igjen!

Oppi all sorgen med Aiko, snublet jeg over en annen liten gutt på finn. Vi hilste på ham på Bønes og han smeltet mitt hjerte da vi traff ham. En liten border collie gutt som fikk navnet Risk, flyttet hjem til oss i september.

Risk blir 6 måneder den 3. januar og har blitt en stor og vakker gutt ❤

En liten uke før jul, flyttet det inn en liten prikkete jente til oss. Hun heter Vinatta’s Belle og skal bo her midlertidig da markedet for prikkedyr tydeligvis er mettet, men om hun får flytte igjen, gjenstår jo å se :p

Ellers har dette året eller rettere sagt, siste halvåret,  vært preget av at jeg har vært mye syk. I mai måned begynte jeg å bli kvalm og var det hver eneste dag i flere måneder. Jeg var hos legen flere ganger uten at de finner ut av hva det er. Jeg har prøvd meg på gluten og laktosefri kost uten resultat, de har tatt blodprøver av meg og ultralyd av magen uten å finne noen grunn til kvalmen. Kvalmen har igjen gjort at jeg vegrer meg for å spise som igjen har ført til et vekttap på nesten 14 kg og enormt lite energi! Dette har dessverre forsømt hundetreningen endel, men nå har jeg heldigvis flere gode dager enn dårlige, så jeg håper at det blir bedre nå på nyåret 😀

Litt utstillinger, ag/lp stevner har det også blitt med varierende resultat. CERT og 2. beste tispe som beste plassering i utstillingsringen i Nesbyen. Ag og Lp kan vi ikke skryte så mye av enda :p

Og helt på tampen kan jeg ta med en episode som skjedde i skogen på onsdag. Var på tur i skogen med alle hunden og plutselig står det en mann der som jeg overhodet ikke så før han bare var der. Era løp bort til hunden hans og det ble litt brumming. Jeg roper på Era og hun avbryter adferden sin og kommer direkte bort til meg! Der ble hun stående. Mannen klikker i vinkel, skriker meg opp i fjeset før han snur seg og SPARKER Era med all sin kraft mens hun står i ro ved siden av meg! Så tar han fatt i jakken min og HIVER meg ut i buskene etterpå!

Ser nå at Era er skeptisk til fremmede mennesker og det er overhodet ikke noe kjekt! Bare håper at vi klarer å jobbe oss gjennom det og at hun får opp tilliten til mennesker igjen!

Fine, gode Era’en min! ❤

Takk for det gamle alle sammen og godt nyttår!

Reklame

3 responses to “Året som har gått

  1. Kontrastfylt år for deg dette, tapet av hunder, og to nye (jeg vedder på at Belle blir hos deg hihi). Risk har virkelig blitt en nydelig kar, er vel ingen som slår det sjarmerende utrykket til Aiko, men han er søren ikke vond å se på han Risken heller altså. Utrolig nydelig ansikt, og så symetrisk tegnet! Belle ser råsøt ut, blir spennende å følge henne videre. Jeg liker målet du skrev på forumet om å blogge mer, håper du følger det altså! 😀

    Godt nytt år!!!

  2. Du har hatt et aktivt år, med to store triste hendelser, og jommen to godeklumper også. Håper du og dine holder seg friske så dere får nyte 2012 og trent masse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s