Heidi Billkvam-kurs dag 3

Da var enda en kursdag over og det er nesten litt trist at det er ferdig! Jeg har lært utrolig mye denne helgen og jeg tror jeg har funnet løsningen for Era og meg!

I dag har Era vært veldig på! Første økten kjørte vi først litt apportering. Frøkna plukker, men vil ikke sette seg inn på plass. Igjen viser det seg at jeg har hjulpet henne alt for mye og hun har blitt hjelpeavhengig! Hun venter på «mas og fjas» fra meg og det er jo egentlig bare tull for frøkna kan jo egentlig hun! :p

Kjørte noen repetisjoner med at hun skulle sitte forran  meg, holde apportbukken og komme inn på plass uten hjelp fra meg og da begynte det å løsne, så dette må jeg trene mer på framover 🙂

Så så vi litt på stå under marsjen min. Dette har vært vår VERSTE øvelse for jeg har overhodet ikke klart å trene vekk dobbeltkommandoen, så her har jeg brukt både tegn og kommando.

Nå blir det ny metode å bruke her! Jeg skal nå begynne me då ha Era i front, rygge, klikke og kaste godbit bak henne. Så skal jeg si stå, klikke og kaste godbit bak henne. Så skal jeg si stå, vente, vente og vente, klikke og kaste godbit bak henne. Etterhvert skal jeg gå med henen på plass, klikke og kaste godbit bakover, for så å si stå, klikke og kaste godbit, for så å si stå, snu meg mot henne og rygge fra henne, si fin stå, bra stå, klikke og kaste godbit bak henne.

I momentet hvor jeg skal gå rundt henne igjen, skal jeg stille henne i stå, rygge i fra, si fin bli, gå rundt henne, gå inntil, vente, vente, vente og lage fest derfra. Her skal jeg belønne med meg først, for Era har så forventninger til godbiten at hun følger etter meg rundt, så her må jeg fange at hun står der.

På økt to, fortsatte vi litt med stå treningen og det var en betydelig forbedring allerede. Kjørte så litt avstand fra dekk til sitt og bare fra i går, var den kommet seg betraktelig! I går ville ikke frøkna sette seg opp på en avstand på 2 meter … I dag satt hun seg opp på første kommando på 5 meter!!!

Hopp over hinder kjørte vi også 1 gang. Det var så bra at vi valgte å ikke kjøre den en gang til, så da trente vi heller litt fri ved foten. I går måtte jeg ha på henne et kort bånd for å i det hele tatt få henne med meg, men det trengte jeg ikke i dag! 😀 Hun fulgte flott med og falt bare ut en eneste gang! Da bare fortsatte jeg å gå og du så at frøkna ble forvirret, så da fulgte hun like så godt etter meg og i det hun kom opp på siden av meg, ble det full fest!

Lille bølle fikk prøve seg litt i dag også. Trente litt fvf først og gutten følger med meg han ❤ Så skulle vi se om han hentet en leke som jeg kastet. Jeg holdt ham i halsbåndet, kastet leken, slapp han og løp baklengs bakover (jeg holdt meg på beina i forhold til visse andre ;p ) og Risk kom med leken han. Så da ble det full fest og drakamp. Avsluttet det hele med et par innkallinger.

Jeg er så utrolig GLAD for at jeg kom meg på dette kurset! Jeg har virkelig fått ny motivasjon til å trene lydighet med Era igjen! Så tusen takk Heidi, for at du har funnet løsninger som passer for prikkedyret og meg og vært en skikkelig motivator hele helgen! Nå blir hundetrening «lett som en plett»! 😀

Reklame

One response to “Heidi Billkvam-kurs dag 3

  1. Flotte referat fra helgens kurs!! Jeg føler motivasjonen din rase i været av å lese 🙂 Det er godt det finnes trenere som kan hjelpe en når man sitter fast!
    Lykke til med treningen av Era og Risk!! Dere kommer til å nå langt ( for det har jeg sett i krystallkula mi 🙂 )

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s