Heidi Billkvam kurs dag 1 – teori

Trodde ikke jeg skulle komme meg på kurs i helgen, pga bil, men så fikk jeg ordnet meg bil, så da ble det kurs på oss alikevel!!! 😀 I kveld var første kursdag og vi startet med teori. Da det var min tur på presentasjonsrunden sa jeg som sant var at Era og jeg sto og stanget hodet i veggen i klasse 1 for hun vil jo overhodet ikke være med meg … Dette fikk jeg jo egentlig forklaringen på da vi kom igang med teorien og det er jo i bunn og grunn HELT logisk!

Heidi har 4 grunnprinsipper man bør følge og jeg skal prøve å gjenfortelle de så godt som jeg bare kan …

1 BEVISTHET

Dette handler rett og slett om å være bevist på å gjøre det samme på trening som i konkurranse! For å ta Era og meg som et eksempel … På avstandskommanderingen i konkurranse, dekker hun fint første gangen, men når hun skal sette seg opp igjen, ser hun rart på meg som om hun ALDRI før har hørt ordet sitt … På trening har hun overhodet ingen problem med å sette seg opp, så da måtte jeg rett og slett begynne å tenke på hva jeg gjør forskjellig på trening i forhold til konkurranser og løsningen er jo egentlig ganske enkel … Etter neddekket på trening, sier jeg ALLTID fin, bra jente og det gjør jeg jo ALDRI i en konkurranse … Så da kan det altså virke som om Era tror at fin, bra jente er en del av kommandoen for «sitt opp» … Dette skal virkelig testes ut!!!

På fvf/ lineføring pleier jeg å gå å se på henne og det gjør jeg vel forsåvidt ikke i en konkurranse …

Så her må man rett og slett prøve å gjøre det samme på trening og i konkurranse selv om nærvene gjerne er i høyspenn …

2 YTRE PÅVIRKNINGER

Her gjaldt det å snu tankegangen sin. I steden for å tenke at «oh shit, agilitybanen ligger rett ved siden av» så bør man tenke, «så bra, da får jeg testet ut hvordan dette virker evt må jeg trene mer». Ikke la andre folk påvirke deg, men fokuser på det positive!

3 DOMMER/RINGSEKRETÆR

«Ta makten»! «Overse» dommer/ringsekretær om de begynner å mase veldig mellom øvelsene. Konsentrer deg om hunden din! Gå mot stedet hvor neste øvelse skal begynne og gjør deg klar for neste øvelse. Drit i poengene, de får du vite på kritikken etterpå.

4 BELØNNING

På trening belønner vi ofte med baller/leker/godbiter og disse uteblir jo i konkurranse. Hundene blir ofte litt «lei seg» når de skjønner at belønningen uteblir. Drøy gjenstanden/maten du belønner med litt lenger og bruk deg selv litt mer. Klapp gjerne i hendene, si hunden er flink, for så å gå ned i lømmen og hent belønningen. Da har du deg selv som belønning i ringen og hundene vet de har vært finke selv om gjenstanden/maten uteblir.

Dette var kortversjonen av det vi gikk gjennom i kveld og jeg mp si jeg gleder meg MASSE til resten av kurset! Føler jeg har fått ny glød til å trene, så gjenstår det bare å se om jeg klarer å snu tankegangen min og gjøre det samme på trening og i konkurranse!

 

Reklame

4 responses to “Heidi Billkvam kurs dag 1 – teori

  1. Se der ja, masse nyttig allerede! Gleder meg til å høre om resten av helgen, kos deg på kurs 😀

  2. kjempeflott å lese 🙂 Noen viktige tips der ja!! Fortsett å oppdater, veldig lærerikt 😉

  3. …og det som kanskje er mest irriterende er at det disse kursholderene sier, er så selvfølgelig, at vi burde jo ha tenkt på det selv.. Gøyt å gå på kurs når man i ettertid vet hva man skal jobbe videre med for å lykkes.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s